26.07.18

Take a different path

Modna reinkarnacija devedesetih – veliki povratak Reebok Aztrek OG tenisica

Čuveni model Aztrek, dizajniran davne 1993. godine, prolazeći kroz značajne estetske promjene i tehnološka unapređenja, promijenio je sva pravila igre i postao pionir među trkačkim tenisicama koji je, sasvim sigurno, osigurao legendarnu reputaciju za Reebok. Danas, u novoj interpretaciji, apsolutna je zvijezda u kampanji “TAKE A DIFFERENT PATH” kojom Reebok želi potaknuti pojedince da budu drugačiji i da izaberu vlastiti put.

Christian Tresser, poznati i izrazito talentirani dizajner, koji je kreirao legendarni Aztrek OG, upečatljivog masivnog potplata, nije se ograničavao tadašnjim konvencijama, već je svu svoju kreativnost usmjerio u dizajn siluete. Osvrtom na 90-e, kada je radio za Reebok, rekao je: “Samo sam slušao svoju intuiciju I pokušao otkriti svoje granice u dizajnu sportske obuće.”

Obilježavajući 25 godina postojanja i predstavljanjem novog Aztrek OG modela, Reebok je snimio kratki film u kojem su glavni protagonisti troje britanskih glazbenika; pjevačica i model Portia Ferrari, Anaïs Gallagher, londonska starleta i kćerka gitarista grupe Oasis – Noela Gallagher te hip hop, funk i grime DJ Oneman. Snimajući film uz pomoć stiliste Wavey Garmsa, u potpunosti su oživjeti kulturu i retro duh 90-ih godina prošlog stoljeća kroz autentične underground scene. Umjetnički smjer filma ističe snažne ličnosti glumaca, njihove ambicije slične trendseterima 90-ih te druge klasične trenutke koji i dalje inspiriraju nove generacije.

Osvježen za novu sezonu, Aztrek OG objedinjuje retro duh 90-ih i autentičnu izvedbu. Model je i dalje zadržao ranija obilježja poput visine, Hexalite tehnologije te druge originalne značajke, kao što su bijelo gornjište, kontrastno crno brendiranje, 3M reflektivne točkice i vibrantnu mrežicu. Novi model, dinamične konture materijala između potplata te agresivnog vanjskog dijela, aktualizira atraktivan i robustan izgled tenisice koja je spremna za otkrivanje novih granica.

  • 7
  • 4
  • 5
  • 6

Reebok Classic Aztrek OG modeli ekskluzivno su dostupni u Not Ordinary Sneaker Store NOSS u Zagrebu, Tkalčićeva 4, po cijeni od 749,00kn.