15.03.16

Reebok Classic Leather i Kendrick Lamar

Kultna Reebok Classic Leather tenisica – modna ikona koja nadilazi generacijske razlike

Reebok Classic organizirao je niz jedinstvenih događanja kako bi proslavio dugu tradiciju omiljenih Reebok Classic Leather tenisica čiji je dizajn i danas sveprisutan i utjecajan na globalni stil još od 1983. godine.

S početkom u Londonu, gdje se proslavio Classic Leather identitet te prezentirao njegov utjecaj na britansku modnu i glazbenu scenu u posljednja tri desetljeća kao kulturne ikone koja nadilazi generacijske razlike, nazočila su vodeća imena modne i glazbene industrije. Pridružio se tako i ambasador Reebok Classic branda, Kendrick Lamar, talentirani 28-godišnji reper i tekstopisac iz zloglasnog Comptona, koji je ove godine ponovno trijumfirao na dodjeli najvažnijih glazbenih nagrada Grammy.


  • _C8A1538.retouched
  • _C8A0059.retouched
  • _C8A1623.retouched
  • _C8A1448.retouched
  • _C8A1472.retouched

U kultnoj londonskoj Tate Modern galeriji, Reebok Classic udružio je snage s mnogobrojnim utjecajnim članovima modne industrije kako bi održao ovaj jedinstveni event. Održan je i panel u kojeg su bila uključena neka od najvećih imena britanske kreativne industrije, a diskutiralo se o kulturnoj važnosti Classic Leather linije u razvoju glazbene i modne scene Ujedinjenog Kraljevstva do današnjih dana. S pogledom prema budućnosti, dizajneri poput Matthewa Millera, Christophera Shannona, Holly Fulton, Ashish and Agi & Sam-a, udružili su snage kako bi isproducirali live prezentaciju modela koji su proslavili tu kultnu tenisicu, uklopljenih u suvremene lookove najpopularnijih londonskih dizajnera. Nakon prezentacije uslijedila je intimna večera koja se održala u Tate Photography galeriji, a poslije večere prisutni su poslušali nastup repera Little Simz-a.

Nakon spektakularog eventa u Londonu, Kendrick Lamar se uputio u seriju posjeta i evenata iznenađenja diljem UK kako bi svoje fanove poveo na putovanje kroz glazbu, umjetnost i modu te im poklonio djelić svoje kreativnosti.


  • _C8A9411.retouched
  • Kendrick Lamar_0035
  • _C8A8892.retouched
  • _C8A9712.retouched
  • Kendrick Lamar_1131

Kako bi uspješno ostvarili svoj zajednički cilj poticanja mladih na shvaćanje vlastitih neograničenih potencijala, Reebok Classic i Kendrick Lamar iznenadili su tako grupu djece iz dobrotvorne glazbene udruge Brighter Sound u Manchesteru, čime su glasno prenijeli svoju pozitivnu i nadahnjujuću poruku svim prisutnim mladim talentima. Nakon programa u lokalnom centru zajednice, Wonder Innu, gdje je poznati reper prenio svoju motivirajuću poruku, Kendrick je pozvao prisutne fanove da mu se pridruže u improviziranoj rap bitci te da recitiraju vlastite slobodne stihove, što je bila životna prilika njegovih mladih fanova. “Svojom glazbom dijelim i tražim razumijevanje. Kroz slobodu izraza i originalnosti. To je i bit Reeboka – biti originalan i autentičan. Moje uspomene na Reebok sežu sve do srednje škole kada sam nosio Classic Leather tenisice. To je tenisica koja se identificira s kulturom i dopušta ti da izraziš vlastiti stil, da ostaneš vjeran sebi”, rekao je Kendrick.

Modeli Classic Leather dostupni u Reebok trgovinama i maloprodajnoj mreži partnera.