17.07.17

Redizajniran Alien Stomper

Odavanje počasti istinskim fanovima Aliena

Epska borba dobra i zla koju bi malo tko mogao zaboraviti; Alien protiv stroja u posljednjem obračunu.

Davne 1986. godine, FOX-ov film Aliens harao je kinodvoranama. Nakon sedam godina iščekivanja, obožavatelji su konačno dobili nastavak kultnog klasika Alien. Čekanje se isplatilo.

  • 4.26 Brand TW Lead
  • REEBOK_P5000_YELLOW_STYLED-273
  • 7.18 Classics IG
  • 7.18 Classics TW
  • REEBOK_P5000_YELLOW_STYLED-042
  • REEBOK_P5000_BLACK_STYLED-9077
  • REEBOK_ALIEN_STOMPER1_SIDE-2
  • REEBOK_ALIEN_STOMPER2_SIDE-2

Posljednja scena borbe obarala je s nogu, a Reebokova Alien Stomper čizma bila je tamo kako bi glavnom liku filma, vječnoj kulerici Ellen Ripley, dala snage za konačnu pobjedu nad Kraljicom – najvećom od svih aliena.

Alien Stomper tako je zaradila status ikone među obožavateljima i preko noći postala must-have za svakog ozbiljnijeg kolekcionara.

Ove godine Reebok je predstavio DVIJE nove verzije Alien Stomper modela, zbog kojih bi fanovi mogli “pregorjeti”.

Nadahnute zloglasnom Kraljicom (The Queen Alien) i Power Loaderom, tenisice svakim šavom aludiraju na komadić filmskog nasljeđa. Dvostruka kutija dolazi s ugraviranim dijelovima originalnog scenarija filma. Nijedan detalj nije izostavljen.

Dvojcu zaduženom za dizajn tenisica, Chrisu Hillu i Xavieru Jonesu, stvaranje Power Loader stroja u obliku obuće predstavlja svojevrstan homage izvornom modelu (Alien Stomperu).

Power Loader

“Želio sam zadržati tenisicu što bliže originalu,” naglasio je Jones. “Ali ukrasio sam ju skrivenim detaljima koje bi, ako ste pravi fan Aliena, shvatili čim biste ju primili u ruke”.

Naravno, logična stvar bi bila da tenisica ima pruge, baš kao one na “stopalu” samog stroja, ali Jones dodaje – “Na dizajn je utjecao i gornji pokrov stroja, na kojem se nalazila mreža, tako da je tenisica kombinacija oba elementa”.

Referirajući se na originalnu seriju tenisice, koja je bila dio stroja P5000, serijski broj dodan je i na novu Power Loader verziju.

Queen Alien

Hill je već bio veliki Aliens fan kada je dobio priliku dizajnirati Queen Alien tenisicu.

“Bilo je doista genijalno, nikada nisam mislio da ću u životu imati priliku dizajnirati za franšizu filmova čiji sam fan” rekao nam je.

Nadahnut izazovom pred njim – samim izgledom Kraljice i njenom sveopćem nedostatku privlačnosti, Hill je imao cijelu viziju boja i izgleda tenisice od samog starta projekta.

“Materijal je pretežno crna lakirana koža, kako bi dobili sluzavi wet look svemirskih bića iz filma. Želio sam da svaki detalj bude taman i zlokoban, baš poput Kraljice”.

Tenisica je dizajnirana s fanovima franšize na umu. Hill je također uspio u tenisicu uklopiti kreativne elemente koje će istinki fanovi znati cijeniti.

“Dijelovi su zatamnjeni, ali svijetle u mraku. Oznaka XX121 na tenisici je dio punog naziva Xenomorph vrste; ovo su samo neki od detalja koje nećete razumjeti ako niste fan franšize.”

Prvi dojam

Fanovi će svakako obožavati dvije verzije unisex tenisica, ali definitivno neće biti spremni na kutiju u kojoj tenisice dolaze.

Hill naglašava kako je najmanje 300 radnih sati uloženo u njen dizajn, pokušavajući postići savršenstvo do najmanjeg detalja.

“Neki od zapisa prenešeni su direktno iz originalnog scenarija, dok su neki igra riječima, poput “check door seals, check shoe seals”. Prema njegovim riječima, inspiracija za izgled i feeling same ambalaže bit će prilično jasan fanovima.

Bez brige, zakleti fanovi. I kultna završna rečenica “Get away from her, you B*TCH”, je pronašla svoj put do vanjskog dizajna ambalaže.

Novi Alien Stomper će na svjetskom tržištu biti dostupan od 18.7.2017. Ako te nije previše strah nositi ga.