CROSSFIT

Izvucite najviše iz svakog pokreta

Inovativna odjeća i obuća stvorena u suradnji s CrossFit trenerima diljem svijeta

Kako bi omogućio postizanje vrhunskih sportskih rezultata te olakšao kretanje prilikom izvođenja raznih vježbi, Reebok je u suradnji s CrossFit trenerima osmislio novu liniju odjeće i obuće. Reebok CrossFit kolekcija nastala je kao rezultat trogodišnjeg proučavanja pokreta sportaša tijekom izvođenja funkcionalnih pokreta, a sve s ciljem identifikacije ključnih termozona, područja fleksibilnosti i zaštite. Uz inovativnu funkcionalnost objedinjenu unutar BareMOVE tehnologije, CrossFit kolekciju karakteriziraju smjele boje, printovi te vrhunski materijali koji sportašu omogućavaju pun raspon pokreta, prozračnost te zaštitu od abrazije i drugih elemenata.

CrossFit proizvodi

Reebok CrossFit kolekcija odjeće i obuće dostupna je u Reebok storeu, Arena Centar.


Više o Crossfitu

CrossFit je program treniranja koji kombinira kondicijski trening s vježbama snage te kao takav predstavlja ultimativni fitness trening. Velikom brzinom osvaja srca vježbača diljem svijeta, a glavni razlozi za to su njegova fleksibilnost i varijabilnost. Namijenjen je i prilagođen svima, bez obzira na dob, spol i prethodno iskustvo u vježbanju.

CrossFit je metoda treninga koju je 90-tih godina osmislio i prvi počeo primjenjivati u radu sa svojim klijentima Greg Glassman (Kalifornija). Inače znanstvenik i bivši gimnastičar, Glassman je smatrao da trening treba čovjeka pripremiti za sve izazove u životu. Upravo zato, jedna od temeljnih postavki CrossFita je “nepoznato i neočekivano“, što je dovelo do toga da je svaki trening drugačiji i da kombinira vježbe na sve moguće načine (što do tada nije bila praksa u fitnes centrima). Druga temeljna definicija CrossFita su “funkcionalni pokreti koji se konstantno mijenjaju i izvode visokim intenzitetom“.

CrossFit Games

2006. godine Glassman je odlučio napraviti natjecanje u skladu s CrossFit principima. Na papiriće je napisao tridesetak različitih treninga i izvlačio ih slučajnim odabirom. Upravo tako i tada nastale su CrossFit Games. Riječ je o “sportu opće fizičke pripreme“ u kojemu sportaši ne znaju kakvi će zadaci biti na natjecanju, pa moraju biti spremni na sve! Od trčanja, plivanja, biciklizma, triatlona, atletike, gimnastike, dizanja utega, strongman vježbi, bilo čega.


crossfit


CrossFit Games sezona u pravilu traje od veljače do srpnja. U veljači na natjecanju CrossFit Open može sudjelovati svatko jer se natjecanje odvija preko interneta. Najbolji među 48 u svojoj regiji odlaze na CrossFit Regionals gdje se natječu uživo tijekom tri dana. Od tih 48, troje najboljih plasira se na CrossFit Games koje se u srpnju održavaju u Kaliforniji. Osim što osvaja 275.000 dolara, pobjednik se proglašava “najspremnijim sportašem na Zemlji” (“The fittest on Earth”). Potpuno opravdano jer niti jedan drugi sport ne uključuje toliko elemenata i toliko zahtjeva kao CrossFit!

Za one koji žele znati više