02.10.18

Zašto je boks postao najnovija opsesija Katie Sturino?

Katie Sturino

Katie Sturino je snažna i moćna žena koja je zaokupila znatiželju mnogih uz pomoć svojeg bloga the12ishstyle kojim nastoji širiti pozitivnu sliku o vlastitom tijelu. Katie vjeruje da svaka modna kombinacija može izgledati lijepo na bilo kojoj ženi, bez obzira na njezinu veličinu i građu tijela. Svoj je blog započela pisati kako bi poslužila kao inspiracija djevojkama koje se nalaze u sredini, koje nisu plus niti straight size. Proslavljena Instagram profilom i objavama #SupersizeTheLook, njezine poruke o prihvaćanju vlastitog tijela onakvim kakvo jest, jedan je od razloga zašto ju žene diljem svijeta prate i suosjećaju s njom. Također, Katie ima svoj beauty brend Megababe namijenjen ženama.

Posljednja tri mjeseca, na svoj već previše natrpan raspored, Katie je dodala i satove boksanja u Gotham teretani u New Yorku.

  • l (1)
  • l (2)
  • l (3)
  • l (4)

Trenirajući 2 do 3 puta na tjedan, odlučila je biti predana boksu i naučiti sve što može o njemu. Tako je uspjela i nagovoriti svoje brojne prijatelje da se okušaju u boksanju i svog zaručnika da joj se pridruži na satovima boksanja.

Zašto je Katie odabrala upravo boks te što je bilo ono što ju je nagnalo da se iznova vraća na satove, doznali smo tijekom susreta s njom.

Što si naučila na satovima boksanja?

„Naučila sam da sam ranije boksala na potpuno krivi način. Prije sam išla na nekoliko neobaveznih satova boksanja i sve što sam radila, radila sam s gornjim dijelom tijela. Otkada idem redovito na satove u Gotham teretanu, naučila sam kroz treninge da je boks koncentriran najviše na donji dio tijela i torzo. Kako bi postigli jak udarac, bez da izbacite rame ili zgrčite zapešće, morate vući snagu iz donjeg dijela tijela.“

Ima li nešto što te iznenadilo u boksu?

„Najviše me iznenadilo što sam postajala ovisna o njemu! Zatekla sam se par puta kako vježbam pokrete u stanu u vrijeme kada bih se trebala odmarati.“

Kako si se osjećala nakon satova boksanja?

„Vrlo snažno i moćno. Ovo je vrlo zanimljiv tip fitnessa jer nakon što radiš spin ili 100 barre satova, tvoje tijelo se osjeća jako i snažno. Ipak, postoje elementi combat treninga koji su posebni jer ti daju osjećaj snage i samopouzdanja na skroz drugačiji i bolji način nego kad samo radiš na mišićima. Ovo je bilo jako dobro iskustvo jer sam kao studentica bila atletičarka te sam mogla koristiti svoje tijelo tako da je sportski orijentirano, a nije orijentirano samo na fitness.“

Kako su satovi boksanja u Gotham teretani utjecali na tvoj život izvan teretane?

„Moj zaručnik i ja redovito smo bili na treninzima i tu smo energiju mogli dijeliti jedno s drugim. Nemojte misliti da umjesto odlaska na bračno savjetovanje idemo boksati da se iskalimo jedno na drugome; ovdje je više bila riječ o tome da smo se povezali i podržavali jedno drugo kroz fizičke izazove koji su dolazili pred nas i bodrili se da možemo postići maksimum i dati najviše i najbolje od sebe. Ovo je bilo najneobičnije iskustvo zbližavanja s partnerom, ali i najdragocjenije.

Bi li preporučila drugim ženama da odluče otići na satove boksanja?

„Mislim da mi žene imamo krivu predodžbu kako je boksanje muževan sport. To doista nije istina. Boksanje je bilo moje korisno iskustvo jer me ohrabrilo, a vidjevši jako puno djevojaka koje izvode izvrsne boksačke pokrete, dalo mi je i dodatnu snagu za nastavak.