01.08.18

Video ekskluziva: Razgovor s tri generacije Crossfit Games sportašica

Sarah Corda

Jedan od najvažnijih aspekata Crossfit zajednice je taj da spaja ljude različite dobi. Reebok CrossFit Games se održava ovaj tjedan i nije iznimka po tom pitanju.

Najmlađi natjecatelji imaju samo 14, a najstariji preko 60 godina.

Prije početka natjecanja, sjeli smo s tri žene koje predstavljaju tri generacije. Sve tri žene će se tijekom nadolazećih dana natjecati unutar svojih dobnih kategorija s ciljem da dobiju titulu „Fittest on Earth“.

U dobi od samo 17 godina, Haley Adams ulazi u svoju treću i posljednju godinu u kojoj će se natjecati u kategoriji za tinejdžere. U videu se pridružila razgovoru s četiri puta kvalificiranom Chynom Cho i Masters Division sportašici Julie Ackermann, ponosnom majkom troje djece.

Iako je razlika u godinama između 3 sportašice skoro 30 godina (Julieina kći istih je godina kao Haley), prednosti i koristi koje su dobile zahvaljujući CrossFitu su iznenađujuće slične.

Naime, sve tri sportašice tvrde da im je Crossfit promijenio život na bolje, pogotovo po pitanju samopouzdanja, samopoštovanja i predodžbe o svom tijelu.

Ove su sportašice dokazale kako bez obzira na godine, žene mogu pronaći zajedničke vrijednosti koje dijele kroz CrossFit. Nema toliko mnogo sportskih aktivnosti koje mogu na ovaj način povezati 14-godišnjakinje i 60-godišnjakinje.

Pogledajte video u kojem sportašice razgovaraju o tome što im je zajedničko i uvjerite se iz prve ruke koliko CrossFit može povezati ljude različite dobi.