03.11.17

Treneri znaju najbolje: Floatride testiran u ZG Cener stilu

Tomislav Jurak

Jesen je već odavno započela, a time i trkačka sezona na otvorenom polako dolazi svojem kraju. Prije nego zaključimo ovu polusezonu prepunu utrka, ostalo nam je da stavimo točku na i sa Zagrebačkim noćnim cenerom. Utrkom koja je po svojoj karakteristici jedna od najzabavnijih utrka u kalendaru. Trčanje centrom Zagreba u predblagdansko vrijeme okruženi noćnom rasvjetom polupraznog grada. Samo ove nedjelje, grad neće biti poluprazan nego prepun natjecatelja iz Hrvatske i regije.

 • 17132-10-31-RBK-Treneri-08
 • 17132-10-31-RBK-Treneri-28
 • 17132-10-31-RBK-Treneri-06
 • 17132-10-31-RBK-Treneri-11
 • 17132-10-31-RBK-Treneri-05
 • 17132-10-31-RBK-Treneri-19
 • 17132-10-31-RBK-Treneri-24
 • 17132-10-31-RBK-Treneri-15

Reebok kao ponosni sponzor ovogodišnjeg Cenera organizirao je seriju od 4 treninga pod nazivom “Reebokova 4 do Cenera” kako bi okupio natjecatelje i ostale rekreativce te trčeći upoznali grad i njegove potencijale za trening.

Pod stručnim vođenjem prof. Srećka Opašića i Igora Jankovića odradili smo pripremu za Cener, ali i testiranje Reebok Floatride tenisice.

Tenisica koja je obilježila ovu jesen i nadamo se postaviti nove standarde u izradi trkačkih tenisica za cestovno trčanje.

Svaka nova informacija o tome kako je trčati u floatrajdicama nam je od izuzetne važnosti pa je tako Srećko napisao slijedeće:

“35 godina neprekidno treniram i nastupam na polumaratonima i maratonima, a prve treninge napravio sam upravo u “Reebokicama”. Nažalost, zbog dužeg izbivanja Reeboka sa svjetske atletske scene, malo smo se odvikli od tog brenda, zbog čega me još više raduje pojava Reebok Floatride Run. Iako je pravim trkačima dizajn manje bitan, čim sam vidio slike novih Reebokovih tenisica, poželio sam upravo takve. Kako me već kod prvog susreta s Reebok Floatride Run tenisicom iznenadila izuzetna udobnost i mekoća, pomislio sam da će biti problema sa stabilnošću prilikom opterećenja.

Ali redovito trenirajući u njima, osobito na cesti, uvjerio sam se da inovativna ovojnica od lagane plastike odlično stabilizira stopalo prilikom trčanja. Kao profesionalni atletski trener nisam odolio, a da ih ne testiram i na atletskoj stazi. Odlično prijanjanje na podlogu u koje sam se uvjerio na cesti, na atletskoj stazi još je bolje. Kada se tome pridoda izuzetna lakoća, preporučio bih model Floatrade kako rekreativcima, tako i profesionalnim atletičarima.

Nepisano pravilo da se kupuju tenisice pola broja veće, kod modela Reebok Floatrade Run ne vrijedi. One se toliko  dobro prilagođavaju stopalu da savjetujem uzimanje upravo onog broja koji inače nosite. Uvjeren sam da je model Floatrade Run osigurao Reeboku dostojan povratak na sam vrh proizvođača svjetske atletske opreme.”

 • 17132-10-31-RBK-Treneri-10
 • 17132-10-31-RBK-Treneri-14
 • 17132-10-31-RBK-Treneri-18
 • 17132-10-31-RBK-Treneri-13

Igor je posebno izdvojio:

“Kao profesionalni trkač mogu reći da sam isprobao jako puno tenisica različitih proizvođača. Ono što me kod Reebok Floatride tenisice oduševilo je njihova udobnost, mekoća, fleksibilnost, prozračnost i jako lijep dizajn. Prilikom vježbanja i trčanja po asfaltu Floatride tenisica se pokazala jako stabilna i ugodna s dobrom amortizacijom. Preporuka svim trkačima koji žele doći do cilja uz sto manje boli u nogama!!

I osobno mogu potvrditi njihove riječi jer sada već imam dovoljno kilometara testiranja tenisice gdje mogu reći da je omjer fleksibilnosti i reaktivnosti zbilja pogođen u sridu. S jedne strane pruža odličnu amortizaciju prilikom trčanja na tvrdim podlogama kao štu su asfalt dok s druge strane skupljaju i izbacuju dovoljno energije koja vas pokreće prema naprijed. Ali moram napomenuti, one ne trče same. Veliki George Hinault je jednom rekao: “Ako nemaš noge (ne treniraš), nema te opreme koja ćete upogoniti kako bi pobijedio svoje protivnike.”

A sada imamo fenomenalnu platformu da to i dokažemo. Zagrebački cener je za par dana, zagrebačke ulice i veliki broj natjecatelja koji jedva čekaju testirati svoje sposobnosti.

05.11 imamo i svoj korner na startu pa nas posjetite i družite se s nama, ali kada počne start bolje vam je da budete spremni.

3…2…1… Feel the Floatride

#feelthefloatride #reebokrunning

Tomislav Jurak