15.03.18

Rezultati recenzije: Testirali smo Reebok CrossFit Nano 8 Flexweave

Tomislav Jurak

Na tržištu postoje brojni brendovi i modeli tenisica specijaliziranih za određene aktivnosti. Svaki zaljubljenik u sport i rekreaciju trebao bi imati barem jedan svestran i kvalitetan komad. Svi vi koji ste zaljubljenici u fitness najbolje znate kako izgleda CrossFit trening i koliko taj trening može biti naporan, kako za vaše tijelo, tako i za tenisice u kojima trenirate.

Evolucija ponekad nije vidljiva golim okom, ali s vremenskim odmakom, lako je uočljiva. Tako je i s najnovijim modelom Reebok Nano 8 Flexweave jer je prvi model koji uključuje revolucionarnu Flexweave tehnologiju, dizajniranu za sportaše koji intenzivno treniraju.
Od samih početaka svog razvojnog procesa pa sve do danas, inovacije su doista vidljive. Kako u materijalu, tako i u dizajnu te načinu izrade. U svojoj osnovnoj svrsi, bilo da govorimo o trčanju, hodanju, dizanju utega, svaka od njih skriva male tajne velikih majstora, baš kao i Reebok Nano 8.

  • 4
  • 1
  • 5
  • 9

Flexweave materijal koji karakterizira ovaj model, revolucionarno je gornjište koje osigurava savršeni balans lakoće, izdržljivosti i stabilnosti. Ono što Flexweave čini tako posebnim je tzv. “Figure 8” tkanje koje omogućava isprepletenost neograničenog broja vlakana koji kreiraju kompaktnu površinu tenisice, pružajući znatno bolje prianjanje te bolje performanse kroz specijalno prilagođene zone. Unutrašnjost tenke je posebna priča jer je izrađeno od Neoprena što ju čini izrazito udobnom. Stopalo je udobno smješteno kao u nekom luksuznom automobilu sa sportskim sjedalima.

Svi dobro znamo kolika se količina tereta podigne prilikom jednog CrossFit treninga. U ovom našem slučaju, vi ne dižete nikakav teret, niti ste u teretani, već sjedite na suvozačevom mjestu, a ja s papučicom na gasu, u novim tenkama Nano 8 Flexweave krećem s recenzijom.

3…2…1 i GO!

Raniji model Nano 7 pomalo su grube za prosječnog korisnika. Meni su jako dobro odgovarale, a danas mi izgledaju gotovo kao nove. Dodatkom neoprena, stopalo udobnije “leži” u tenki, i imam bolji osjećaj “gripa” za vrijeme treninga. Isto tako, moram napomenuti da je upotreba neoprena pun pogodak kada trčite, preskačete vijaču ili box jump. Od Nano 1 pa sve do danas, visina pete je poprilično niska (ako uspoređujemo tenisice za druge namjene). Razlog za to leži u činjenica da je visine pete bitna kod uspješnog izvođenja čučnja, mrtvog dizanja ili nekog oblika olimpijskog dizanja utega, dok niža peta garantira stabilnost ali i održavanje mobilnosti gležnja tijekom vašeg treninga. Nastavno na mobilnost, najnovija osmica je poprilično niska kako ne bi smetalo vašem gležnju za kretanje u svima smjerovima.

Stabilnost je prvi osjećaj koji imate kada stavite osmicu na noge. Meni najvažniji osjećaj. Ne volim osjećaj kad tenisicu moram “nagovarati” na neki pokret. Posebno se to može vidjeti u svim testovima za agilnost i koordinaciju kada imate filing da tenka drži podlogu i vas zajedno.

  • 3
  • 2
  • 7
  • 8

14 CrossFit trenera iz Hrvatske i Slovenije testirali su osmicu u svakodnevnom radu i treningu u svojim boxevima. Naši vjerni testeri iz Zagreba, Splita i Ljubljane provjerili su koliko su inovacije i promjene na Nanicama utjecale na njihov doživljaj i iskustvo.
Ukupni dojam je odličan s naglaskom kako su Nano 8 lakše, mekše i svestranije od svojih prethodnika u svakom pogledu.

Ivan Račić

”Nano 8 posjeduje stabilnost koja mi se sviđala i kod ranijeg modela, ali su znatno udobnije i prozračnije. Dok sam Nano 7 koristio isključivo za weighlifting, Nano 8 idealan je zbog širine i materijala koji je adekvatniji za ostale elemente CrossFita, prije svega mislim na trčanje i skakanje ali su i dalje dovoljno stabilne za dizanje utega.”

Krunoslav Jurjević

”Na prvi pogled slične Nano 7 ranijem modelu, naročito svojim izgledom. Čim sam ih obukao osjetio veliku razlika. Puno su mekše i udobnije, a u isto vrijeme i dovoljno čvrste. Raniji model bio prekrut za trčanje, čak i za preskakanje vijače. Za sada nisam uočio nikakav nedostatak tenisice i stvarno je polivalentna. Ovo mi je šesti par Nanica i za dlaku bolji od Nano 2, a jedina zamjerka je njezin izgled jer me podsjeća na Nano 7.”

Robert Čondić

”Reebok Nano 8 vrhunska je tenisica! Dizajn, udobnost i funkcionalnost i to sve u jednom. Od trenutka kad sam ih stavio na noge, imao sam osjećaj da sam u čarapama koliko su udobne, a ipak daju toliku čvrstoću i stabilnost u treningu. Dizajnom ovog modela, Reebok nadmašio samog sebe ovaj put. Kombinacija boja i materijala pun je pogodak. Odlučite li investirati u Reebok Nano 8 Flexweave, zasigurno nećete požaliti.”