11.09.17

Ragnar Relay osvaja Englesku

Tomislav Jurak

Kao što je Ragnar Lothbrock, legendarni vikinški kralj, pokorio Englesku početkom 9. stoljeća tako i Ragnar Relay dolazi prvi puta Veliku Britaniju kako bi napravio isto.

Slučajnost ili ne da ova dva događaja dijele isto ime, ali pripremite se za njihove utrke, jer zabava uskoro kreće.

 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_0350
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_0335
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_1096
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_0656
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_1620
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_0649
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_1838
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_2328
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_2289
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_3481
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_3576
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_3611
 • 17_296_Reebok_Ragnar_CapeCod_1636
 • 17_296_Reebok_Ragnar_CapeCod_1753
 • 17_296_Reebok_Ragnar_CapeCod_3475
 • 17_294_Reebok_Ragnar_Nashville_2221

Reebok kao ponosni sponzor Ragnar Relay utrka, posebno ističe utrku koja će biti održana 23. i 24. 09. 2017. na lokaciji Bijelih Stijena u Engleskoj. Englezi koji su poznati po mitovima i legendama, imaju i priču za ovu lokaciju koja se nalazi na samom jugu Otoka te gleda prema ostatku Europe na najužem dijelu kanala La Manche. Simbol su otpora britanskog naroda prema stranim osvajačima i prirodna prepreka za svako iskrcavanje protivničkih vojski. Postoji izreka ljudi kako su Bijele stijene prvo i zadnje što osvajači mogu vidjeti u Velikoj Britaniji.

Ragnar je vrlo posebna utrka koja traje dva dana i jednu noć. Timovi koji su sačinjeni od 6 ili 10 članova trče 170 milja (273 km). Trči se po danu, noći, kiši, snijegu. Nije ni bitno, ali zabava je zagarantirana, a uspomene cjeloživotne.

Pravila nalažu kako u svakom trenutku utrke jedan član tima trči dok se ostali voze u kombiju (ili dva). Kada prvi istrči svoju dionicu, sljedeći izlazi na stazu te nastavlja utrku i tako 2 dana bez prestanka.

Za nešto više od dva tjedna, 23. i 24. rujna, Reebok Hrvatska šalje svoj tim na Ragnar Relay utrku, koji će u Reebok Floatride Run tenisicama dotrčati do 170 milja dalekog cilja.

Članovi tima Reebok Ragnar, par riječi o njima i njihova očekivanja od utrke:

Nedeljko Vareškić

Inženjer sam prometa po struci, a trkač u duši. U mojih 40 godina, posljednjih se 10 bavim rekreativnim trčanjem. Osim trčanja, volim planinarenje i dobar film, kvalitetnu glazbu i prirodu.
Upravo me iz tih razloga Ragnar privukao svojim zanimljivim konceptom utrke. Radujem se što ću trčati i uživati u pejzažima. U Hrvatskoj sam poznat kao veliki trkački aktivist. Vodim centralni hrvatski internetski portal o trčanju, osnivač sam i voditelj prve, a sada i najveće škole trčanja; organizator sam nekoliko velikih utrka. Bit će ovo jedno zanimljivo životno iskustvo – provesti 2 dana u kombiju s (ne)poznatim ljudima. Očekujem da me staza obori s nogu, ali ne svojom težinom već lijepim krajolicima kojima ću trčati. Što se tiče rezultata, to ću prepustiti kolegama u timu… ja ću više pozornosti obratiti na okolinu i selfije ☺

Zvonimir Mikašek

Po svim sam kriterijima trkački veteran, iako mislim da su baš ovo najbolje godine za ozbiljno trčanje.
47 mi je godina, po struci sam informatičar, ali uvijek sam naginjao prema novinarstvu. Urednik sam portala 3sporta.com, fotograf i videograf, obiteljski čovjek, otac Barbare i Lovre.
Oduševila me mogućnost nastupa na Ragnar Race u Velikoj Britaniji. Posao me vodi na mnogobrojne utrke, snimam ih i fotografiram. Godišnje izaberem samo nekoliko utrka na kojima trčim, a ova će utrka zasigurno biti posebna. S trčanjem se budim i odlazim u krevet, to je moja prva ljubav koja traje već više od 30 godina. S 19 sam godina pretrčao prvi maraton, brojne polumaratone i kraće utrke, a prije šest godina sam pokrenuo portal 3sporta.com sa željom da budemo servis trkačkoj zajednici koja nezaustavljivo raste.
Ragnar Race je štafetna utrka, a tu do izražaja dolazi onaj pravi ekipni duh. Svi ćemo navijati za onog tko trči, zajedno proživljavati sve uspone i padove, rješavati logističke probleme, boriti se protiv umora i nedostatka sna. Bit će to još jedna avantura. Posve sam siguran da ćemo je zajedno i uspješno okončati. Jedva čekam! ☺

Anamaria Todorić

Majka sam, trkačica, novinarka, urednica i trkoblogerica. Do sada sam istrčala 30ak utrka, među kojima posebno ističem svoj pravi od 42 km i desetak polumaratona. Sta očekujem od Ragnar Racea? Da preživim, da ne budemo zadnji, da imam dovoljno vremena za snimiti par sjajnih fotki, i da se mjesecima kasnije divim tom divnom iskustvu.

Igor Špoljarić

Očekujem prvenstveno dobru zabavu i druženje sa svim ekipama te naravno novo trkačko iskustvo! Imam 31 godinu, bavim se trčanjem zadnjih 6 godina. Član sam Atletskog kluba Sljeme, te studiram na Kineziološkom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Trčao sam veliki broj utrka diljem Hrvatske i taj broj je u stalnom porastu. Radim kao shop manager u 42.2 Running storeu, dućanu specijaliziranom za trčanje.
Ne mogu izdvojiti nešto posebno čega se bojim…to ću tek tamo saznati. A veseli me…sve.


Kada se Reebok Ragnar tim vrati u Hrvatsku, očekujte detaljan izvještaj s natjecanja.

Želimo im mnogo sreće i zabave uz stihove britanske pjesme White Cliffs:

There’ll be bluebirds over
The white cliffs of Dover
Tomorrow
Just you wait and see
I’ll never forget the people I met
Braving those angry skies
I remember well as the shadows fell
The light of hope in their eyes

Tomislav Jurak