28.03.18

Brzina je njena vrlina

Tomislav Jurak

Reebok Speed TR rezultati testiranja

Nezahvalno je dojmove prezentirati brojkama, ali nam brojke u konačnici pružaju realniju i potpuniju sliku o Reebok proizvodima. Kako smo već pisali ranije, fitnes treneri iz Hrvatske testirali su novu Reebok Speed TR tenisicu i sada, kada je testiranje gotovo, a ankete ispunjene, možemo vrlo konkretno razgovarati o tome.

Prije nego što krenemo s podacima, moramo napomenuti da je Speed TR tenisica dizajnirana kako bi udovoljila svim zahtjevima funkcionalnog treninga. Dakako, to uključuje sve pokrete koji ga čine; od čučnjeva do preskakivanja vijače, penjanje na uže te lateralnih gibanja.
Međunarodni testeri ovu tenisicu su ocijenili s odličnom ocjenom i kao alternativu za Reebokov vrhunski model – Reebok CrossFit Nano 8.

Čvrsta i dodatno ojačana peta osigurava stabilnost kod teško-atletskih treninga, dok fleksibilno gornjište od Cordura materijala omogućava mekše i ugodnije preskakivanje vijače, trčanje i skokove.

Navedene značajke službene su specifikacije Speed TR tenisice ali sada je vrijeme da vidimo što su naši treneri rekli o njoj.

Boris Cvilinder – Ultimate Performance Gym: “Tenisica me u potpunosti oduševila, osim boje:). Nakon što sam ih obuo, obuzeo me osjećaj ushićenja. Baš kao da su rađene po mojoj mjeri. Rekao bih da nikada nisam imao tenisicu u kojoj sam se osjećao tako dobro pri hodanju i koju nije trebalo nositi danima kako bi se moje stopalo adaptiralo. Prilikom prvog treninga još sam se više oduševio. Radeći čučnjeve, tenisica je fenomenalno držala podlogu. Peta je stabilna, čvrsta i daje dodatnu sigurnost, a pri izvođenju pliometrijskih vježbi i preskakivanju vijače, tenisica je naprosto dominirala – lagana je i fleksibilna te nevjerojatno stabilna. Zadnja faza testiranja bilo je trčanje. Do sada niti jedna tenisica za funkcionalni, dvoranski trening nema tako dobre karakteristike kao Speed TR. S obzirom da sam tzv. forefoot striker, savršeno mi odgovara niski tzv. heel drop od 3 cm. Uz svoju stabilnost, tenisica ima sve karakteristike savršene trkačke tenisice kada je to potrebno. Osobno bih ovu tenisicu proglasio favoritom za funkcionalni trening i najboljom tenisicom koju sam koristio za taj tip treninga.”

Dajana Milković – Snatch Rijeka: “Ovo su napokon tenisice koje su univerzalne i lijepe izgledom. Imam dosta usku nogu pa tijekom treninga nemam potrebnu stabilnost. S ovim tenisicama imam gotovo sve. Stvarno su super. Udobne su i lagane.”

Marko Črljenec – CrossFit Varaždin: “Tenisica objedinjuje karakteristike višenamjenske fitnes obuće te stabilne beskompromisne obuće za dizanje utega i tzv. powerlifting. Dovoljno je mekana i udobna za dugotrajne aktivnosti poput trčanja i skakanja te dovoljno stabilna za trening dizanja utega s lakšim do srednjim opterećenjem. Idealna je za funkcionalne treninge koji sadrže jedne i druge elemente i visoki intenzitet izvođenja kao i za brze tranzicije između vježbi. Svakako preporučljiva kao obuća za sve zaljubljenike u funkcionalni trening. Alternativa su ostalim tenisicama za funkcionalni trening za rekreativce ili kao dodatan par obuće za natjecateljski usmjerene sportaše. Teško da ovaj model može biti jedini izbor ako se koristi dosta olimpijskih dizanja i težih powerlifting elemenata ali je za metabolički kondicionirane treninge sasvim idealna.”

Prosječna ocjena 4,35
Fleksibilnost 4,00
Stabilnost 4,45
Udobnost 4,04
Kvaliteta 4,43

Iznimno nam je drago što su tenisice kod trenera prošle rigorozna testiranja kroz svakodnevni trening. Za razliku od testiranog modela kojeg smo imali u prošloj sezoni (Print Smooth), Speed TR je čvršća i specifičnija tenisica. Nije namijenjena isključivo za jednu aktivnost, nego je svestrana tenisica koja mora odgovoriti svim visokim zahtjevima treninga.

Na pitanje trenerima za koju aktivnost bi preporučili Speed TR njihovi odgovori:

[visualizer id=”4056″]

Recenzije naših trenera doista se podudaraju s osnovnom svrhom tenisice, a ocjene koje je dobila doista potvrđuju kako je svestrana i namijenjena širokom rasponu pokreta. Kako još nije proizvedena tenisica koja bi udovoljila svim potrebama korisnika u profesionalnom ili rekreativnom smislu, Reebok Speed TR tenisica zaslužila je sve pozitivne komentare i izuzetno smo zadovoljni s općom ocjenom vrlo dobar i činjenicom da bi tenisicu preporučilo čak 94% trenera koji su je testirali. Uzimajući u obzir da se radi o različitim uvjetima, sukladno svojoj specijaliziranosti, u kojima su treneri testirali tenisicu, Speed TR tenisica dokazala je svoju svestranu namjenu i potvrdila riječi Tal Shorta, višeg voditelja u Reeboku, koji je izjavio:

“Vjerujemo kako će Reebok Speed TR tenisica zainteresirati sve naše potrošače i ljubitelje funkcionalnih treninga, od sportskih, bootcamp i visoko intenzivnih intervalnih treninga. Kombinacija visoke fleksibilnosti, izdržljivosti i ukupne podrške osigurat će im nemjerljivo i novo iskustvo treninga”

Već je prošla godina dana kako je Reebok krenuo s projektom Trainers support program u sklopu kojeg žele testirati nove tenisice namijenjene zaljubljenicima u fitnes kako bi dobili najbolju informaciju iz prve ruke – fitnes trenera.

Trainers support program jedinstven je po svom karakteru i načinu testiranja proizvoda, te se ovim putem posebno zahvaljujemo svim trenerima koji su sudjelovali u testiranju i vidimo se na jesen.


Reebok Speed TR tenisice dostupne su po cijeni od 749,00 kuna u maloprodajnoj mreži Reebok partnera: FitZone by PolleoSport Arena Zagreb, Intersport, Ferivi, #One Joker Split, Top Sport i Sport & Moda

* forefoot strike (eng.) – kada bočni rub ili vanjski dio prednjeg dijela čini početni kontakt s tlom tijekom trčanja, a ubrzo nakon toga se, peta spušta na tlo.

** heel drop (eng.) – petni dio tenisice